Evig ungdom varer ved

Oscartid er altid en tid for refleksion over den perfekte skønhed. For nok kan stjernerne leve i det skjulte det ganske år, men mindst engang om året titter de frem: Når projektørerne lyser den røde løber op ved årets Oscar-uddeling.

Her er det hvert år spændende at se, hvem man overhovedet kan genkende. For tro ikke, at de største stjerner bare lige sådan snupper et bad og purer lidt op i håret, nej tiden op til Oscar er en lang bootcamp, hvor træning, kost, kosmetiske behandlinger og kirurgi peger hen imod den største aften.

Som tiden går, står det klart, at stjerner ikke ældes med ynde, men ganske enkelt bliver yngre år for år.

Glattere pande, fyldigere kinder, højt svungne bryn og kun antydningen af smilerynker.

Sidste år ved samme tid skrev jeg en artikel til et magasin om netop de stjerner der ikke ældes. Jeg skrev blandt andet:

”Mens Oscar ser ud, som om han aldrig er blevet en dag ældre, ser stjernerne både yngre og bedre ud i dag, end da de var stjernefrø. Mens alle vi dødelige er underlagt en naturlig ældningsproces, lever stjernerne tilsyneladende i evig foryngelse. Nogle gange er det rigtig skidt, og vi behøver kun at tænke på Renee Zellweger eller Daryl Hannah for at få alle fordommene om kosmetiske indgreb bekræftet. Men oftere og oftere ser de store stjerner faktisk rigtig meget bedre ud midt i karrieren end dengang, de fik deres første roller. ”

Det, der forgik og forgår, ikke kun i Hollywood, men i de dele af verden, hvor forfængelig kvinder har penge nok til at betale sig til ungdommelighed, er et boom af rang og en regulær skønheds-evolution, hvor de smukkeste stjerner lægger faste strategier for, hvornår de skal have lavet hvad, med henblik på at lave så lidt ad gangen som muligt. Små skridt betaler sig nemlig på den lange bane, når det handler om udseendet.

Den udvikling, der har tegnet sig kosmetiske behandlinger – og indgreb de senere år går nemlig i to retninger på en gang: Udad og opad. Udad i betydningen af flere og flere får lavet mere og mere. Efter der er åbnet kosmetiske klinikker over hele landet, er det ikke længere kun i KBH og Nordsjælland, der er stramme masker, faste kød og kvinder tilsyneladende uden alder, nu er det stort set overalt.

Når noget når bredt ud, tegner der sig også en anden retning, nemlig opad – det er en teori, jeg har formuleret for længe siden og gang på gang bliver bekræftet i (hvis jeg havde læst på Handelshøjskolen, ville jeg sikkert vide, hvad den hed, men det lærte vi ikke på Journalisthøjskolen). Og med opad mener jeg har kvalitet, forbedring, optimering. Skønhedswise betyder det, at bedre og bedre resultater opnås med mindre og færre indgreb, og både kemisk peeling, laser, ultralyd og microneedling-behandlinger kan give huden fasthed og glød igen, der ikke syner eller er for drastisk i forhold til udgangspunktet.

Det er her, den ubefarne ude i skønhedspleje lige trænger til en hjælpende hånd, og den kommer her fra en, der har iagttaget, beskrevet, endevendt, testet og kommenteret skønhedsbranchen gennem de seneste ti -tolv år. Jeg har nemlig som skønhedsjournalist taget den sidste del af min stillingsbetegnelse lige så alvorligt som den første, og jeg har efter bedste evne og under de givne forudsætninger af læsermålgruppe, prøvet at skrive mig ind på en lang række skønhedsbehandlinger. Jeg har lagt krop og ansigt til en del, og de indgreb, der ikke lige er noget for mig, har jeg forsket i ved at interviewe fagpersoner og kilder i en lind strøm. Læst lange rapporter og studier og testresultater.

Derfor ved jeg, at kosmetisk peeling (med syre) er en hurtig genvej til en sundere, mere strålende og poleret hud. At laserbehandlinger kan forandre hudens struktur og fjerne røde knopper og karsprængninger. At microneedling, både den, man udfører derhjemme og de behandlinger, kun læger og kosmetiske sygeplejersker har tilladelse til at udføre, synligt kan reducere rynker og rette op på tunge linjer i ansigtet. At ultralyd kan stramme hudens bindevæv op og aktivere collagenproduktionen. Kort sagt: at det findes en masse ting, der virker forskønnende på huden, og at der er mange små skridt at gå, uden at det går helt galt.

At jeg aldrig har lagt ansigt til hverken filler eller botox, er uomtvisteligt. Lige så uomtvisteligt som at jeg elsker ansigtsmassage og har udviklet min egen beauty-yoga, der toner ansigtets muskler og løsner op for spændinger og rynker, så ansigtet fremstår mildere og blidere.

Denne skønhedsevolution, hvor mindre er mere, er aldrig for sen at tage del i, og mange gøre det forbløffende pænt, herunder nogle af Hollywoods darlings som Cate Blanchet, Jennifer Lawrence eller Emma Stone, der i nat vandt en Oscar for bedste kvindelige hovedrolle i technicolor musical-filmen La La Land. Skøn film, skøn skuespillerinde, skøn metafortælling om stjernedrømme og kærlighed. Amerikanske sladdersites peger på, at smukke Emma har fået lavet næse og fyldt overlæben ud, men det er ikke noget, den unge stjerne taler om – endnu. For når det kommer til indgreb og skønhedshemmeligheder, vil stjernerne som regel helst holde dem for sig selv, så længe de er unge (eller mænd). Man skal ha’ Jane Fondas format og alder, før det er coole at løfte sløret. Hun har blandt andet har udtalt at ”kirurgi købte hende et årti”. Og vi der troede, det var aerobic!

<billede fra tumbler.com>

You may also like