Flid, fedt og snyd

 Vi vil ha’ forårshår NU! Flagrende, flatterende og flot! Heldigvis kan du både pleje, spise og  fuske dig til en ordentlig manke, også selvom dine gener siger noget andet. 

Mange har det faktisk ikke fra naturens hånd, men ser alligevel sådan ud: fyldige, lokkede frisurer eller bare en god solid hestehale, der vidner om et sund og kraftigt hår.

Ser man på et af renæssancens mest kendte malerier, Venus’ Fødsel af Botticelli, er noget af det, der springer i øjnene hendes helt utrolige fyldige hår, der er med til at give hende gudinde status. Også i romantikken handler det om lækre lokker, når Lorelei-nymfen lokker sømænd i uføre på Rhinen ved at børste sit lange, gyldne hår.

Et fyldigt hår er et symbol på tiltrækningskraft. Tillokkende kunne man fristes til at sige, for der er altså noget helt særligt ved lange, lækre lokker, der lokker…

Derfor er det heller ikke underligt, at en væsentlig del af kosmetikindustrien ene og alene drejer sig om at få kraftigere hår. Hver eneste serie med respekt for sine kunder har en volumenlinje, der omfatter produkter til pleje og til styling, så det tynde sjask kan få fornyet fylde.

For heldigvis er der genveje til de kraftige hårstrå, man skal bare kende hemmelighederne.

Hemmelighed nr 1: klip

Klip eller ej? Der er mange myter om, hvorvidt håret bliver tykkere af at komme under saksen, men i virkeligheden handler det faktisk mere om, hvilken måde håret klippes på, når man spørger stjernestylisten Nicci Welsh, der med base i det gode håndværk som frisør er en eftertragtet stylist for kendte og musikere:

” uanset, om dit hår er tyndt på den ene eller anden måde, skal der en god klipning til. Der findes desværre ikke en klippeteknink, der kan løse alle problemer med tyndt hår, men der findes måder at klippe i håret på, så det ser tykkere ud. Nemlig ved at klippe lige over i stedet for at klippe trekanter ind i håret. Håret syner også tykkere, hvis det klippes frem for at det skæres med et barberblad, for så bliver spidserne for tynde.”, lyder de gode klippetricks fra hårstylisten Nicci Welsh, der til hverdag også under viser sine elever på The Nicci Welsh Make-up Academy  i, hvordan de får tryllet tyndt og kedeligt hår om til det, vi alle sammen drømmer om.

Hemmelighed nr 2: pleje

Kan du klare en rigtig dårlig nyhed?  Både tykkelsen og tætheden af dit hår er arveligt. Det er altså langt hen ad vejen dine gener, der bestemmer om du har garn som en gudinde eller gulvmoppe. Og nej, du kan ikke lægge sag an mod dine forældre i skønhedens navn, men du kan til gengæld få det bedste ud af generne ved at bruge rigtig gode produkter, der styrker håret og dermed i første omgang gør det sundere og stærkere. Nicic Welsh kender endda et ekstra godt tip:

”God pleje hjælper altid håret til at være i den bedste tilstand, så det ikke se beskadiget eller tørt, for et tørt hår virker også tyndt. Den bedste måde er at bruge en shampoo og balsam i god kvalitet, der passer til din hårtype. Og så bruge en hårmaske en gang om ugen, hvis dit hår er virkelig tørt, men husk at få den skyllet godt ud, så den ikke tynger håret ned. Hvis dit problem er fint hår, der synes tyndt, så vælg en shampoo til fint hår. Er dit hår fint OG meget medtaget, så er det en god idé at skifte mellem 2 typer af shampoo og balsam. Vask hver anden gang med den til fint hår, og hver anden gang med en til beskadiget hår. Nogle shampoos til fint hår eller deciderede volumen-shampoos vil også kunne hjælpe håret til at svulme op, så det føles lidt tykkere.”

 Hemmelighed nr 3: snydepels

Hvis man ikke har fylden fra naturens hånd, ja så må man jo snyde. Hvordan tror du ellers Jessica Simpson, Beyonce og Sara Jessica Parker kan lufte så yppige lokker? Fordi de er genetisk beslægtet med en golden retriver? Nej, ekstensions er den hurtigste genvej til vild volumen, allerhurtigst, hvis du vælger nogle af dem, du kan sætte på selv. Det tager virkelig kun tre minutter. Virkelig.

 

Hemmelighed nr 4: styling

”Volumen styling produkter kan virkelig være en stor hjælp til fint hår”, siger Nicci Welsh, og anbefaler, at du anvender en thikening styling lotion eller creme til dit hår efter vask

” Et godt tip er at bruge den sektion ofr sektion, så du starter ved nakken og arbejder dig fremad. Så er du sikker på, at du dækker alle dine hår og ikke bare glider hen over overfladen. ”

En måde at skabe volumen i tørt hår er at bruge en hårpudder eller tørshampoo, og skyldes dit tynde hår, at der er lidt langt mellem hårstråene, kan du vælge en farvet hårpudder, der skærmer for udsynet til hovedbunden.

Specifikke proteiner i hårprodukter kan bidrage til et tykkere indtryk, blandt andet fordi de beskytter mod det slid, der uundgåeligt vil komme på håret. Det er derfor, du skal kigge efter protein-produkter, hvis du vil styrketræne håret tykkere.

Hemmelighed nr 5: Kosttilskud

De enkelte hårs diameter er overvejende genetisk forudindstillet, men ligesom bedre ernæring generelt er afgørende for vores samlede stofskifte, betyder god, varieret ernæring også noget for stofskiftet i hårroden. Og så kræver hårvækst energi! Mangel på proteiner, vitaminer eller sporstoffer kan føre til forringelse af hår med hensyn til vækst, kvalitet og styrke. Mangel på jern og / eller zink er kendt for at forårsage tyndere hår eller endda hårtab. Det er derfor du skal spise en varieret kost, der er rig på proteiner, vitaminer og sporstoffer.

Du kan yderligere forbedre balancen i din kost ved at supplere med nogle af de kosttilskud, der kan gøre det op for nogle af de vitaminer eller mineraler, du måske ikke får nok af i din kost. Tag en snak med en kostvejleder eller din materialist, for det afhænger af din livsstil og dine kostvaner, hvad netop du har brug for, for at få sundere og dermed tykkere hår.

 

De hår(de) facts

Hår vokser i gennemsnit cirka tre år, hvorefter det går ind i en hvileperiode på cirka tre måneder, inden det falder af ved hårsækken, og et nyt hår begynder at vokse frem. Det er derfor, du skal sørge for øget blodcirkulation ved at børste dit hår grundigt, så det nye hår stimuleres til at vokse sig stærkt og sundt.

Hår består af fleksible hornplader, der igen består af keratin, polymer og vand. Hornpladerne ligger i 6-10 lag, lidt som et tegltag. Er håret sundt, ligger pladerne fladt mod hinanden og giver en glat overflade, der reflekterer lyset, mens usundt og tørt hår er et udtryk for, at pladerne kolliderer med hinanden. Det er derfor du skal fodre dine hornplader med plejende ingredienser, så de puffer op og så hornpladerne ligger pænt og glat. Det gør du for eksempel med volumenshampoo, der giver et visuelt boost ved at lægge sig under hårstråets skællag, så hårets diameter bliver bredere. Og ved at afslutte med volumenconditioner, der plejer håret og forsegler hårets yderste skællag, så de aktive ingredienser fra shampooen forbliver inde i håret.

Nogle mennesker har en masse hår, som bare har en lille diameter, så håret synes tyndt. Andre mennesker har ikke så meget hår, så du faktisk kan se hovedbunden, men til gengæld er hvert hår tykkere. Igen er det samlede indtryk et tyndt hår. Og i begge tilfælde kan du faktisk gøre meget via pleje og styling for at få fyldigere hår.

 

You may also like