Hud og hør. Og kaffe!

Den mørke, bitre drik, som de fleste af os helst ikke vil undvære, får sjældent ros, og slet ikke når det handler om hudpleje. Men forskning viser, at selve kaffebærret, som omgiver bønnen, indeholder store mængder antioxidant. Og der er faktisk også godt nyt til alle os, der ikke kan undvære den bitre drik.

Det amerikanske kemiker Joseph A. Lewis satte sig for at undersøge kaffebærrene, blandt andet fordi han undrede sig over kaffeplukkernes hænder. Trods hårdt arbejde og stærk sol var de bløde, smidige og uden nævneværdige solskader. Det viste sig, at kaffebær udover store mængder antioxidant også naturligt beskytter mod UVB stråler og udligner pigment – og solskader. Efter et forsøg med 1600 personer, der viste færre rynker efter behandling med kaffebær, hældte hudplejefirmaet Priori sin research på flasker i en hel natureceutical-serie med både bodylotion, serum, pigment-creme og dagcreme, baseret på kaffebærsekstrakt. Og jeg har været fan af Priori Coffeberry lige siden, for hver gang jeg har Natural Daily Peotection spf 25 på, får jeg komplimenter for min hud. Det er en let lotion med naturligt solfilter og en anelse farve, der også giver den en let dækkende funktion. Den er rig nok til at være en dagcreme, og beskyttende nok til at være en solcreme. Og så giver den altså en meget fin hudtone med en fin gennemfugtet effekt.

coffeeberry_natural_daily_protection_spf__36241.1350503181.1280.1280

Det gode nye til alle os, der dagligt nyder kaffe, er slet ikke nyt, det er old-tudse-gammel på den ayuervediske måde, nemlig et krydder pulver, det trækker syren ud af kaffen. Jeg fandt det på min shoppetur til Lübeck sidste år på Löwen-Apotheke, og kan virkelig anbefale det! Og Lübeck, som jeg til mine tyske venners store forundring udnævnte som en af de bedste shoppebyer, jeg nogen sinde har været i. Blandt andet takket være Löwen-Apotheke, der også har en masse hjemmerørte cremer og lotions efter gamle opskrifter, og så byder Lübeck altså på en fantastisk butik for venstrehåndede samt en vintage-butik med det største og fineste udvalgt af antikke duge, håndklæder og viskestykker i hør. Jep, her fandt jeg 12 ens og ubrugte fra før de brede vævestole blev indført, dem glæder jeg mig nu over hver eneste dag.

You may also like