Annes Yoga

Som yogainstruktør har jeg reflekteret længe over, hvad det egentlig er, jeg vil med min yoga.

Første og fremmest underviser jeg, så eleverne oplever at blive guidet sundt og sikkert ind og ud af hatha-yogaens asanas (stillinger). Jeg instruerer samme asana i forskellige sværhedsgrader, så både begyndere og øvede bliver udfordret, og jeg anvender props, hvis det tjener mine elever bedst. Mine enkle og let forståelige instruktioner puster liv i stillingerne liv, optimerer muskelaktiviteten fra hovedbund til hæl, og fylder eleverne med glæde og ny energi. Alle oplever at være kompetente og velkomne, og eleverne vil få inspiration til at etablere deres egen, daglige yoga-praksis.

Min undervisning, der er afstemt efter årets, månedens og dagens rytme, er bygget op omkring balance, koncentration, styrke, smidighed og indre glæde, og hver klasse afsluttes med en dybdeafspænding.

Jeg underviser Hatha yoga, en fysisk yogaform, der opbygger muskler på en skånsom måde. Den styrker også  koncentration og giver en følelse af indre balance, ligesom den giver kroppen de lange, lækre stræk, den har brug for, men sjældent oplever i en travl hverdag.

I Hatha yoga mødes yin og yang, det feminine og det maskuline, månen og solen, og i det møde opstår balance og styrke, indsigt og udvikling. Hatha yoga handler om at sætte vilje og kraft bag hver bevægelse, selv den mindste, og engagerer derfor både kroppen og sindet.

Min tilgang til yoga er baseret på studier af yogaens tussegamle filosofi, men er i øvrigt uhøjtidelig og usekterisk, båret af lyst og glæde. Jeg er uddannet yogainstruktør fra Hamsa Yoga Studio i København af nogle af Danmarks bedste yoga-instruktør-instruktører. Jeg holder løbende min undervisningsform ved lige med at sidde ved guruens fødder, tage supplerende uddannelser og studere yoga-filosofi og samspillet mellem krop og sjæl. Jeg holder af at bruge de oprindelige betegnelser på sanskrit, yogaens internationale sprog, som også dansk har sin oprindelse i. Og det er her, i yogaens inderste kerne, at bevægelse, energi, sprog og glæde smelter sammen.

Mine elever siger om mig, at jeg er inspirerende, dygtig, empatisk og sjov, men kom selv og prøv din smidighed, din styrke og din balance af på en af mine klasser.

 

You may also like