Jeg bliver hjemme i aften

Jeg nægter at gå ud igen i det vejr! Det er jeg ikke den eneste, der nægter, markedet for skønheds-devices til hjemme brug er ved at eksplodere. Vi vil i højere grad have skønhedsbehandlingerne hjem, og ikke bare i form af en banan moset med honning – spis den, for Guds skyld i stedet for at lege den lille skønhedsekspert. Du får ikke en skid ud af den grød i fjæset, andet end at det bliver halvklamt, afløbet stopper til og din hud ditto. Her er hvad du kan gør bedre, hvis du heller ikke gider gå mere ud i regnen dag:

Ansigtsbehandling

Ok, en dybderensende maske kan aldrig blive det samme som en komplet dybderensende ansigtsbehandling, men hvis du bruger lidt tid og nogle professionelle tricks, kan du godt få renere, glattere hud uden at skulle forlade dit hjem. Tricket hedder over night facial og der er flere, der laver det: creme eller maske, der henover natten gør – næsten – det samme for din hud, som en tur til kosmetologen.

På professionelle klinikker starter en dybderens altid med damp fra et dampapparat, men det er de færreste, der har sådan et derhjemme. Derfor kan du bruge en af de teknikker, de professionelle også griber til, hvis dampapparatet svigter: hold hovedet ind over et fad med dampende varmt vand, læg et håndklæde over og mærk, hvordan dampen åbner porerne. Eller vrid en ren vaskeklud op i meget varmt vand, læg på ansigtet, vent og gentag, indtil du kan mærke en let prikken i huden, og du kan se, at den rødmer let og bliver blød. Tilsæt eventuelt et par dråber æterisk olie til vandet, for eksempel eukalyptus, der frisker op, eller bare et brev kamille-te, der virker let rensende. Dup huden tør med et varmt håndklæde.

Nu kan du lægge over night facial-masken på, og så er det sådan set bare at sige god nat, og glæd dig til i morgen, hvor det jo bliver solskin og 14 grader, og så har vi ikke tid til hudpleje.

Kig efter mærker som REN eller Korres, de har nogle bud på over night facials, der både er effektive og rene. NB: flere har spurgt, hvorfor jeg ikke linker til produkter og web-shops. Det gør jeg ikke, fordi min blog ikke er kommerciel, jeg modtager ikke betaling for mine indlæg, men jeg kan til gengæld skrive lige, hvad der passer mig. Så det gør jeg.

Hjemme eller ude? Hjemmebehandlingen kan godt holde huden ren og fri for urenheder som en professionel behandling. Men lider du af akne, let voksenakne eller andre medicinske hudtilstande, er det altid en god ide at få en professionel behandling og vejledning en gang i mellem.

 

Fake farve

Når det prygler ned,  må man jo selv lave festen. Traditionelle selvbruner-cremer virker ikke for dig, det tager for lang tid at smøre dem på, de er for længe om at udvikle farve, og de er for upraktiske? Så skal du have sol på dåse, og hvis du sørger for at peele huden godt, følge anvisningen på dåsen og få en veninde til at spraye dig på ryggen og på bagsiden af benene, er du faktisk ret tæt på et professionelt resultat. (Piss brun, som vi udtalte Piz Buin på Fyn i 80erne, det gav mening!)

Og skulle du alligevel komme til at kludre lidt i det, kan farven let vaskes af igen. Vælg en dåsesol med guide farve, så du kan se, hvad du laver, og hvor langt du er nået.

 Hjemme eller ude? Hjemme, hvis veninden hjælper.

Brynfarve

Dit vigtigste redskab er et godt, forstørrende spejl og godt lys, så du kan se, hvad du laver. Børst brynene fri for døde hudceller og fnuller, påfør farven med en brynbørste og fjern straks overskydende farve, der kommer på huden med en vatpind. Vent tre minutter, og brynene har fået farve, der holder i op til fire uger. Har du brug for at plukke brynene også, ser du de små hår meget bedre efter farvning. Jeg har farvet min bryn selv i mange, mange år, og det er en af de ting, jeg ikke gider lette røven for at få gjort ude i byen. Resultatet er både pænt og holdbart, når jeg selv gør det og så slipper jeg for den rædselsfulde orange-brune farve, alle verdens kosmetologer og frisører åbenbart mener, askeblondiner SKAL ha’. Hey, jeg er et menneske, ikke en orangutang (selvom jeg er hairy as hell) og jeg vil hellere have bryn som Marilyn.

Hjemme eller ude? Er dine bryn allerede rettet til, kan du sagtens klare farvningen hjemme. Mens skal du have rettet bryn første gang, eller er det meget længe siden, du sidst har fået det gjort, kan det godt betale sig at gå til en bryn-ekspert. De findes derude, og de skaber grundformen, som du selv kan rette til og farve videre på derhjemme.

Ultralyd

Massage med ultralyd er også flyttet hjem, og svenske Foreo Luna er en af de første på markedet med en device, der både renser og masserer, og er ligeså pæn som alt andet fra Sverige. Det tager vitterlig kun to minutter, et til rens og et massage, for hemmeligheden bag er 8000 t-sonic svingninger pr minut, der fjerner urenhederne og eksfolierer huden meget skånsomt. T-sonic (transdermal sonic) er et begreb, Foreo selv har opfundet, som betyder betyder transdermal sonisk rengøring, altså at huden renses ned til dermis.

Hjemme eller ude? Ultralydsmassage til hjemmebrug er værd at blive hjemme for og ikke noget, der kun er forbeholdt regnvejrsdage.

You may also like