Kosmisk kosmetik: Tvillingerne

Lige nu danser vi gennem tvillingernes tegn, et af dyrekredsens dobbelttegn, et lufttegn og styret af den lille planet tættest på Solen, Merkur. Så ved vi, der er gang i kommunikationen, for når Merkur, eller Hermes, spænder vingesandalerne fast, er der fri bevægelighed i fuld fart: Vi kan hente skatte op fra jordens dybeste lag, og vi kan række ud efter alle godterne på den allerøverste, himmelske hylde.

Hver måned wrapper jeg de bedste nyheder fra beauty og liv, så du let kan få overblikket over, hvad der tæller og gælder lige nu i den kosmiske kosmetik. Ja, kosmetik har såmænd rod i ordet kosmos, der betyder orden.

Tvillingernes tid er en fin tid for alt det, der gør livet lettere, og det, der forbinder himmel og jord. Vores planet har virkelig fortjent, at vi passer på den, og når dem, der har magten, ikke gør det, er det endnu vigtigere, at vi småfolk støtter grønne og bæredygtige initiativer i vores hverdag.

Aurelia Skincare, det britiske kultmærke, er stadig ret nyt i DK, så du kan nå at være blandt de første, der lærer det at kende. Det bygger på probiotika, dvs. venlige bakterier, og på rene ingredienser (der ikke slider unødigt på vores jord). Og det er ganske enkelt nogle af de bedste, naturlige produkter, jeg længe har testet. Særligt er jeg faldet for Refine & Polish-masken, et ægte tvillingeprodukt, der både kan enzym-polere (gode dage for det i den kommende tid er fra d. 10. – 15. Juni) og fugte/nære som en maske, der ligger på et kvarters tid (gode næringsdage er fra i dag og til d. 9. Juni). Fin, fin glød. Og jeg glæder mig over, at der endelig er noget PRO efter alt det ANTI, vi har hørt på i årevis; en positiv tilgang til hudpleje, at hudpleje skal hjælpe huden tilbage til sit eget balancepunkt.

God hudpleje, der er enkel og overskuelige, passer alle hudtyper, kan anvendes til flere formål og som bygger på fine, rene naturlige ingredienser, det går lige i mit hjerte. De to damer bag Aurelia, grundlæggeren Claire Vero og PR-agenten Anna Ellis, hilste jeg på ved en frokost for et par uger siden, og der var sympati med det samme. Gode damer. Nice ladies.

Da Johan Hellström fra Björn Axen var i København for nylig, præsenterede han den dejligste neroli-olie til håret, der ikke fedter – promise! Den giver lidt struktur, den giver næring til spidserne og så dufter den ligesom nogle af mine bedste somre i Syditalien. Den er blandet til alle os, der faktisk ikke gider bruge hårprodukter, særligt ikke som sommeren, men som gerne vil have styr på totterne alligevel. Neroli virker beroligende, og det kan man godt have brug for, når dørene står på vid gab mellem himmel og jord. Du kender den godt, for den indgår i rigtig mange kosmetikprodukter (herunder også i Aurelias natolie), og siges der, i den meget hemmelige opskrift på Coca Cola. Øko-bio-bravo, naturligvis. Svenske Bjorn Axen har længe været en af mine favorit hårserier, og at de nu lancerer en hel øko-bio-formuleret serie, gør ikke min begejstring mindre. Underbart!

Og lige en sidste neroli-sag, for i dette luft-tegn, må der naturligvis være en skøn duft. Det franske parfumemærke 100Bon (udtales ca. sang-bong) skaber dufte med omhu for det fine, franske parfumehåndværk og for naturen. Olierne er 100 % naturlige fra Grasse, pakket ind i genanvendelig emballage og hældt på flasker, der kommer med påfyldningstragt, så du kan genbruge flakonen. Min favorit er Neroli & petit grain, der er en syrlig-krydret citrus, en luftig sommerduft, der holder mere end den lover.

Da vi jo befinder os i et lufttegn, giver det ekstra god mening at prøve nogle af de nye produkter på spray. Alt fås på spray lige nu, og noget, der har imponeret mig, er et spray-sæt med primer, foundation og bronzer fra NV. Det fungerer fuldstændig som airbrush, men hvor airbrush forudsætter, at man har et airbrush-anlæg ved hånden, så er alt her hældt på let håndterbare dåser med micro-forstøver. Det er Mette Brandt fra Cosmobody, der har fundet frem til NV, der er en del af Jeunesse.

Først lægges primeren ved at puste et S i luften foran ansigtet – strakt arm, ok? Der ligger masser af tutorials, der viser, hvordan du gør. Dup det overskydende af, og lav så samme S-form, blot med farven (der er 8 nuancer at vælge i mellem). Duppe dup – og vupti: fejlfri teint, som man ville have skrevet i 50erne, eller Instagram-ready, som man ville skrive i dag. Altså et naturligt, jævnt og holdbart resultat med den særlige finish, som kun airbrush ellers giver. Giv også udskæringen et lille pift for at dække, ak ja, gamle solskader, nu, hvor der skal vises hud. Og slut med lidt bronzer, også på micro-spray.

Ja, selv krager får solskader, og for at være på den sikre side, så hold dig helt ude af solen 26., 27. og 28. juni, da er risikoen for solskoldning nemlig ekstra høj. Brug i stedet de dage til at dyrke yoga og læs lidt i Universets sang – en sjælerejse.

 

 

You may also like