Mumiens hemmelighed

Jeg tog mig sammen, trodsede den blege vinterhud og smed tøjet for at teste Universal Contour Wrap hos klinik MKCPH på Vesterbrogade. Slankewrappen lover, at mindst 15 cm forsvinder efter bare en behandling. Og gjorde de så det?

”Det er jo ikke en velvære-behandling, det her”, advarer Merete Klitgaard fra MKCPH, der har inviteret ESTHETIQUEs redaktør til at teste en Universal Contour Wrap.

Måske er det bare redaktøren, der er lidt sær, for det er langt fra ubehageligt at blive smurt ind i en grøn ler og derefter wrappet med lergennemtrukne, elastiske bandager, der er varmet op til ca 36 grader i en specialgryde. Tværtimod giver det varme helt ind i knoglerne på en kold vinterdag, og i takt med, at Meretes kyndige hænder folder og vikler de lune bandagerne,  føles kroppen mere og mere vægtløs og afslappet. Faktisk letter mumie-bandagen på det konstante pres, der ellers er på led og lymfe. Resultat: lymfen kan bedre rense affaldsstoffer ud, bindvævet samler sig og huden strammes op, foruden den bliver usandsynligt blød.

”Det er ikke et væsketab, det her, men en holdbar metode til at slippe de uønskede cm omkring problemområderne, fordi leret og bandagerne trækker affaldsstoffer ud. Derfor fortsætter behandlingen altså også flere dage efter, du har forladt klinikken, så du kan godt regne med en yderligere redukttion i forhold til det, jeg måler her”, forklarer Merete Klitgaard.

Og netop måling er faktisk det eneste ubehagelige, jeg kan komme i tanke om ved denne behandling. Ikke at det gør ondt, men det er aldrig sjovt at blive målt på de mest ømme punkter på kroppen og slet ikke lige efter jul.

Mål er vigtige

Målingerne er en essentiel del af behandlingen, for det er her, Merete sammen med kundn kan vurdere, hvor der skal lægges specialler, og hvor bandagerne skal forme vævet, for eksempel om ballerne eller brysterne. Der er nemlig indbygget balle – og brystlift i denne behandling også.

I et studie fra Westminster University på over 100.000  briter, der lod sig måle, wrappe og måle igen, viste der sig en reduktion påmindst 15 cm, målt på de vitale problemområder, som f.eks. mave, hofter, lår og læg.

Merete blev selv overbevist om effekten, da hun fik en behandling, og sidste år overtog hun distributionen og undervisningen af nye behandlere, der blandet andet lærer at lægge bandagerne efter en gammel egyptisk teknik. Det kræver viden om kroppens muskler, bindevæv og indre organer, at wrappe helt perfekt, men det kræver også indsigt kundens liv, at kunne tilbyde den optimale behandling:

”Derfor kalder jeg også de spørgsmål, som jeg altid stiller inden en behandling, for guldkorn. Det er jo en meget aktiv behandling, der virker dybt i kroppen og i flere dage, og derfor er jeg nødt til at vide noget om kundns livsstil, sygdomshistorie og generelle livsomstændigheder. Og den viden er guld værd for behandlerne, for her ligger også viden om kundens motivation, hvor meget hun selv orker at bidrage i form af sund livsstil osv. Jeg arbejder efter fire huskeregler nemlig vær realistisk, vær tålmodig, vær vedholdene og husk dig selv – det tilsammen giver virkelig nogle resultater, der kan ses og mærkes”, siger Merete, der ikke er bange for at foreslå kunden en anden behandling, end den, hun måske kom for.

” Det kræver en god behandler at sige nej til en kunde, du skal have en anden behandling, end den du havde tænkt dig. Men som professionel er det netop din pligt at vise kunderne vejen og sammen med dem afdække deres ønsker og behov, så de bliver tilfredse og dermed komme igen”.

Tilbage til mig

Så sammen sætter vi det realistiske mål, at den del af inderlårene, der ikke kan trænes (tak, jeg HAR prøvet) gerne må svinde, det samme gælder omkredsen om maven samt den begyndende cellulitis (gisp), der trods træning og bevidste kostvalg alligevel har sneget sig om på bagsiden af lårene, gerne må reduceres.

Vidunderligt mumificeret og pakket ind i en fantastisk varmepose, er kroppen slet ikke besværet af wrappen, men helt afslappet og på sin egen måde ganske tilfreds. Merete har fortalt mig, at behandlingsteknikken går helt tilbage til Kleopatra, der via sine astrologer fik beregnet fire perioder om året, hvor hun gentog denne behandling fire gange og overholdt en række spiseregler. Det ler, der anvendes i behandlingen, er da også egyptisk, ligesom mumificeringsteknikken bygger på de gamle metoder, der blandt andet kendes fra pyramiderne.

Når kunden alligevel ligger der, kan hun ligeså godt få en ansigtsbehandling, er Meretes motto, for hun ved, som mange andre ude i klinikkerne, at kunderne elsker effektivitet og klinikkerne elsker win-win. Og jeg elsker tanken om at rejse mig fra mudderet, både slankere og med mit bedste ansigt, så da Merete tilbyder at forkæle mig med en Neluhm-ansigtsbehandling, der benytter krystal massage i kombination med reflexologi, lader jeg hende velvilligt trække mit ansigt blidt på plads og tilbage til der, hvor ansigtstrækkene sidder pænest. Olier, aromaterapi og drænage er også en del af denne skønne ansigtsbehandling, der er fra Massada – et spansk brand, som Merete er importør og distributør af.

Da jeg efter 45 minutter rækker ud efter min bluse, synes jeg den er blevet større! Er jeg skrumnpet? Ja, faktisk hele 23,7 cm og i skrivende stund, tre dage efter behandlingen, er der yderligere reduktion i bindevævet. Vægten viser det samme som før mudder og bandager, men både jeans, bh’er og toppe sidder løsere end de har gjort i 25 år.

 

 

 

You may also like