Nålestiksmetoden

Kosmetisk akupunktur hævdes at være  et seriøst alternativ til injektioner og fillerbehandlinger. Men kan det nu også passe? Jeg lukkede øjnene og lod Nikolaj Nørgaard fra Københavns Akupunkturskole sætte nåle i mit ansigt.

”Er der noget, i dit ansigt, du er utilfreds med?”, spørger akupunktør Nikolaj Nørgaard fra Københavns Akupunkturskole inden han går i gang med den kosmetiske akupunktur-behandling. Ligesom i enhver anden ansigtsanalyse før en behandling, hvor man først stiller en huddiagnose eller ser efter linjer og slapt bindevæv, iagttager Nikolaj især linjerne i ansigtet, hvordan rynker og linjer sætter sig på kryds og tværs som følge af vores livsstil. Bekymringsrynker, tvivlende panderynker, linjer omkring øjnene, fordi vores øjenlåg trækker sig sammen mod lys fra for eksempel computerskærme. Alle de linjer, der tilsammen kan danne et trættere og ældre-udseende ansigt. Desuden spørger han ind til den almene sundhedstilstand, også selvom det kun er ansigtets kosmetiske tilstand, han fokuserer på.

På baggrund af analysen beder jeg for sjov Nikolaj gætte hvor gammel jeg er, og han rammer kun tre år forkert – til den rigtige side. My man! Mit mål med behandlingen er ikke at se 20 yngre ud, men se friskere, mere afslappet ud, så vi vælger at fokuserer på de tværgående linjer i panden.

Efter en afrensning og en lun urtemaske, sætter Nikolaj akupunkturnåle i fødder, hænder og flere steder i ansigtet. Det føles først og fremmest dejligt, og meget, meget afslappende. Jeg kan mærke energi-strømmene fra fødderne og hænderne hele vejen op gennem kroppen og ind mod maven, og det giver en rar, prikkende og cirkulerende fornemmelse. Jeg skal tage mig sammen for ikke at falde i søvn, og det føles i det hele taget fuldstændig, som når jeg har fået medicinsk akupunktur.

Kosmetisk akupunktur er en kombination af ansigts-akupunktur, urtemasker og ansigts-zoneterapi, der løsner dybe furer og glatter spændings-rynker ud. Slap muskulatur og bindvæv bliver styrket og strammet, og alt i alt giver det bedre blodcirkulation i huden, så den med det samme får friskere glød og naturligt strammer sig op. Det bygger på klassisk akupunktur, og den form, som Nikolaj anvender, er udviklet i USA, hvor kosmetisk akupunktur længe har været en stærk trend og et seriøst alternativ til injektioner.

Efter godt 20 minutters total afslapning, tager Nikolaj nålene ud, og jeg vender tilbage til virkeligheden. Mange kan godt føle sig trætte eller udmattede efter en medicinsk akupunktur- behandling, men kosmetisk akupunktur virker lettere, og jeg er frisk hele dagen som efter en rigtig god gang yoga eller et par timer i spa. Allerede næste morgen bemærker min mand, at jeg ser friskere ud. Ugen efter bemærker jeg selv, at min hud er bedre til at optage mine hudplejeprodukter og min ud derfor virker mere gennemfugtet, strammere og klarere. To uger efter mødes jeg med nogle veninder, som bemærker, at min hud i panden er glattere end før. ”Har du fået botox?”, spørger de.

Flere og flere  kosmetologer uddanner sig i kosmetisk akupunktur,og de er ofte ret gode til at kombinere nålstik med deres viden om fugtgivende masker, serum eller andet, der kan forskønne hudbilledet i forbindelse med behandlingen. Præcis som man optimerer injektioner ved hjælp af målrettet pleje, ville man også kunne designe sine egne behandlinger med kosmetisk akupunktur i centrum.

 

You may also like