Når universet synger

Eller: Anmeldelse af en bog, der ikke er en bog, og som jeg ikke har læst.

Jeg kan være lidt af en prøvelse at arbejde sammen med. Og det var jeg med sikkerhed den sommerdag, jeg havde inviteret Majken Matzau i tv-studiet, hvor hun skulle spille på sine alkymistiske krystalsyngeskåle.

Det var en ikke helt almindelig koncertoptagelse, for hver syngeskål har sin egen tone, sin egen klang, og de klinger længe efter, de er blevet berørt. Det krævede derfor en særlig indsats fra lydfolkenes side at indfange de sfæriske toner, nogle er nemlig helt himmelske, andre dybt jordiske, og på den måde minder skålene lidt om mennesker.

Faktisk har jeg haft Majken i studiet i alt fire gange, fordi hun er sådan en slags Kinderæg, som vi journalister elsker: hun er både psykolog og virksomhedsejer, og så er hun også musiker, meditationsinstruktør og forfatter til flere bøger om stress, psykologi og coaching

Rigtige mænd kan også gå i sort, som hun skrev sammen med Umahro Cadogan, var den bog, der i første omgang ledte mig på sporet af hende. Bogen handler om, hvad man(d) kan gøre, hvis stressen slår til, og den var en af de første bøger til at fokusere på mænd i den sammenhæng. At mænd bliver stressede og risikerer at gå helt ned, ved vi godt, men at de ikke – i modsætning til kvinder med stress – opsøger professionel hjælp, er stadig et stort, samfundsmæssigt problem. I bogen læste jeg bl. a. at hård motion er noget af det værste, man kan udsætte sin krop for, hvis man har stress, mens binge-sening af tv-serier faktisk kan lindre. Meget sympatisk.

Allerede under dette interview stod det klart for mig, at her var mere end en kompetent og vidende psykolog og succesfuld virksomhedsejer, her, med Pradastøvler på, sad en levende sjæl overfor mig.

I går inviterede Majken, eller Lorelei, som hendes kunstnernavn er, så til release på sin nye bog, Universets sang – en sjælerejse. Under ceremonien, som foregik i en af Københavns smukkeste koncertsale, nemlig hendes egen Lorelei Concert Hall, fortalte hun bl. a, at hendes redaktør på People’s Press havde bedt hende skrive en jordnær guide til det spirituelle. Hvilket hun naturligvis ikke har gjort, hun har skrevet den bog, der skulle skrives, og som hun ikke tager credit for, men sender  videre til de åndelige mestre, der har gået vejen før os.

Inde da havde jeg downloadet en lille smagsprøve på, hvordan det mon lød, og da jeg lyttede til det via min computer, begyndte den at vibrere.

Ikke tilfældigt var datoen d. 1. juni valgt, for hun kunne samtidig fejre 10 års jubilæum med Matzau Erhverspykologer, og slet ikke tilfældigt, at det netop skulle være nu, hvor solen står i tvillingernes tegn. Det er i den spæde sommer, vi små jordeboere bliver mindet om, at vi har en uendelig tvillingesjæl, og at vi, som de dualistiske væsner vi er, evner at forbinde os med både det endelige og det uendelige, der jordiske og det himmelske. At vi kan hæve os over stoffet, og trække på universets enorme visdom. At vi allerede er det, vi gerne vil være, at vi allerede har alt, vi skal bruge.

“Jeg er i dig – du er i mig”, skrev Majken i mit eksemplar af Universets sang.

Det er netop det, den nye bog handler om, og jeg vil med det samme slå fast, at jeg ikke har læst den færdig. Den er nemlig, som visdomsbøger nogle gange er, udformet, så den ikke skal sluges, men indtages i bider, sippes i dråber. Sjælfuldt. Hver af de 15 indvielser er en invitation til læseren om af forbinde sig med netop den kvalitet, netop den kosmiske erfaring, og dermed forankre den i det jordiske. Jeg er lyset. Jeg er barnet. Jer der drømmen, hedder de første tre kapitler.

På ægte Majken-vis var der både meditation, koncert med syngeskålene (jeg kan nu ikke længere tælle, hvor mange hun har, men der var sat et par nye hylder op), recitation og champagne som en kærlig reminder om, at vores inkarnation ikke er en straf, men en glæde, og at mens vi er på jorden, må vi selv sørge for festen.

Du kan se eller gense den koncert, Majken spillede den sommerdag i tv-studiet her, høre hendes introduktion til skålene og healende lyd, samt få gode råd til stressede mænd lige her.

Universets sang – en sjælerejse kan du læse mere om på bogens hjemmeside, her kommer der også til at lige 15 timers guidet sjælerejse fra d. 15. Juni.

 

 

You may also like