Negle-vinder-coach

”Indenfor påsætninger ser vi lige nu en ekstrem oval negl, næsten en stiletto-form, men ikke helt så faretruende spidse.Ellers, hvis du vil have naturlige negle, vil det være de korte, mørke negle. Der er så mange flotte og stilfulde mørke nuancer nu. Men til foråret vil det være dristige farver som rød, blå, lilla, grøn og gul.” –Lysa Comfort

 Lysa Comfort er en af USAs største negleteknikere, men hun er også verdens måske eneste negle-vinder-coach. Jeg har i hvert fald aldrig mødt andre.

Hun startede allerede som 15-årig med at lave derhjemme, og det er nu 30 år siden.

Lysa Comfort, indehaver af neglefirmaet Charisma Nail Innovations og måske verdens eneste coach for deltagere i negledesignkonkurrencer verden over, udviklede allerede som helt ung negleteknikker sit eget borehoved, kaldet French Fill Diamond, der i dag sælges i hele verden. Men hun er først og fremmest en dygtige underviser og coach, der gange på gang for sine negelteknikere op på sejrsskamlen. Hun har coachet omkring 5 stor-vindere og over 30, der har vundet på globalt plan, og faktisk er hun mere stolt at dem, end af nogen af ​​de trofæer, hun selv har vundet gennem tiderne.

Du anses for at være et hot-shot, når det kommer til negle – hvad er din unikke tilgang til negle, hvad laver du, og hvad er vigtigt for dig i dit arbejde?

”Jeg vil ærlig talt ikke betragte mig selv som en “Hot shot”, jeg er mere en Godmother, da jeg er så meget ældre end de fleste af disse unge og fantastiske negleteknikere, jeg er så heldig at undervise til at blive konkurrencedeltagere i neglekonkurrencer og undervisere. Det, der gør min tilgang unik, må være mit øje for detaljer. For eksempel, jeg når jeg laver en 1-til-1 træning med en negle-deltager, så ser jeg hver bevægelse fra mange vinkler ved brug af et spejl, og så optimerer jeg hver enkelt bevægelse fra penslens position til den måde, modellen holder sin finger. Det er sådan, jeg finder de fejl, der gør forskellen mellem stor-vindere og dem, der bare vinder eller placerer sig en enkelt gang eller to. Jeg sørger for, at mine elever føler sig sikre på, hvad dommerne forventer, og hvordan man får flest point, sørger for de alle kender strategien for at vinde. Alle kan lære dem, hvordan man laver gode negle. Men det er i virkeligheden kun omkring 30 % af det. Jeg lærer dem om de resterende 70% , der er nødvendige for at vinde”, fortæller Lysa Comfort.

Flest point vinder

Samtidig med sit arbejde som negle-vinder-coach arbejder hun også hen imod standardisering af negle-konkurrence-industrien ved at skabe en global konkurrence kaldet Nailympics, som i øjeblikket er i 6 lande og som vokser.

”Jeg har også startet en dommer forening kaldet INJA for at hjælpe med at beskytte de negleteknikere, der bruger masser af penge på at konkurrere, kun for at tabe til de konkurrenter, der er sponsoreret af firmaer, som sidder i dommerpanelet. Eller taber pga. af ukvalificerede dommere. Eller taber af mange af de andre grunde, der udvander konkurrencer på grund af grådighed.”

Hvordan bliver man en negle-vinder?

”Jeg lærer dem, hvordan man får flest point ud af deres arbejde som muligt. Lærer dem, hvordan man træner og øver sig til konkurrence. Jeg forbereder dem, så de ikke får nogen overraskelser. For eksempel er det lokale, hvor konkurrencen afholdes tit meget koldt. Jeg tror, ​​der er skuet op for klimaanlægget på grund af lugten, eller fordi det er ofte er placeret inde i et stort kongrescenter, hvor der går mange mennesker igennem. Acryl er meget påvirket af temperaturer, og når det anvendes i et koldt miljø, kan produktet faktisk ikke sætte sig og tørre fuldstændigt. Du vil se negle, der kommer gennem dommernes gardin, der stadig er helt klistrede og klæbrige på overfladen, fordi negleteknikeren ikke vidste, hvordan man forbereder bordet eller hvordan man kontrollerer produktet i kolde temperaturer. Jeg træner mine negledeltagere i omkring 17 til 18 grader. Sådan bliver de fortrolige med produktet under ekstreme forhold. Og ja, konkurrerende er mere et mentalt spil end noget andet. Men det er også ekstremt fysisk hårdt. Derfor er der er så mange mænd, der bliver vindere.”

Hvad er dit bedste råd til de danske negleteknikkere?

”At være åben overfor nye teknikker og produkter. Prøve nye ting og uddanne sig.

De bør alle være inspireret af den utrolige industri, de er en del af. Der er så meget, man kan se og prøve. Jeg ville ønske, jeg havde al tid i verden til at bruge på mit håndværk. Jeg elsker det virkelig, selv efter 30 år.

 

 

 

You may also like