Og så afsted på spa

Skærmbillede 2014-12-01 kl. 13.12.06

Så blev det koldt og hvad gør man så? Får varmen i en spa! Men læs lige de her guidelines, for også spa bør ha’ sin egen Emma Gad.

Mon ikke, hun ville have formuleret det nogenlunde således:

Sluk for din mobiltelefon og lad den ligge i garderobeskabet. Ingen har glæde af, at du taler i telefon, allermindst dig selv.

Kom lidt før tid, alt efter hvilke slags spa-behandling, du skal have. Kom i god tid til en massage, så du når at falde ned, inden du skal ind.

Tag et brusebad inden du går på fællesarealer som boblebad, sauna eller dampbad, og brus igen, inden du går videre til behandling.

Er du i tvivl, så medbring badetøj. Det er bedre at have det med, end at skulle gå hjem igen, fordi spa’en har et badetøjspåbud, hvilket mange, der ligger i forbindelse med svømmehaller og fitnesscentre, har.

Lær tysk for der er mange gode spa-steder på den anden siden af grænsen. Vær opmærksom på, at tyskerne har en anden sauna-kultur, end vi, og at en gemischte Sauna, altså en sauna for begge køn, foregår uden badetøj. Det er ikke alle danskere, der lige er til det, men mange år i Tyskland har givet mig en stor glæde ved blandet sauna, blandt andet fordi min mand og jeg så kan saunere sammen. Husk stadig et håndklæde til at sidde på.

Sig til og fra, evt. på forhånd, hvis du foretrækker en mandlig eller kvindelig massør eller behandler. Massører er uddannet til at respektere grænser og det gør de, men du skal kunne slappe helt af og føle dig tryg. Sig også til, hvis du gerne vil have fuldstændig stilhed.

Lad børnene blive hjemme. De har ingen glæde af spa, du får ingen glæd af spa, og de andre gæster får slet ingen glæde af, at dine børn ingen glæde har af spa.

Drik rigeligt vand undervejs, spa kan være væskekrævende for kroppen.

Giv dig tid, når du rejser dig fra briksen efter en behandling, og drik lidt vand for at genetablere jordforbindelsen. Giv dig også god til at vende tilbage til verden igen. Hvilen er den halve spa.

Du kan læse et helt kapitel om spa i min bog ALT om skønhed -en insiders guide, der også snart kommer på dit bibliotek.

 

 

You may also like