Overlevelsesmanual til kampstressede mænd

Jeg elsker mænd! Min livspartner (og bedste ven) er en mand, nogle af mine mest fortrolige er mænd og nogle af dem, der inspirerer mig mest som menneske (og som kvinde) er mænd. Ingen nævnt, ingen glemt.

Vi skal passe godt på mændene!

Mænd får nemlig også stress, og modsat kvinder, har de nogen gange svært ved at få sat ord på, svært ved at erkende, at de ikke skal bære det hele selv. Derfor blev jeg interesseret i en bog med titlen Rigtige mænd går også i sort, der udkom for nogle år siden, og jeg inviterede forfatterne, erhvervspsykolog Majken Matzau og ernæringsekspert Umahro Cadogan, i studiet på dk4.

”Mænd prøver at leve op til det, de danske kvinder efterspørger – og det giver stress”, siger de to forfattere i bogen. Det maner til eftertanke…

At mænd bliver stressede og risikerer at gå helt ned, ved vi sådan set godt, men at de ikke – i modsætning til kvinder med stress – opsøger professionel hjælp, er stadig et stort, samfundsmæssigt problem. For en rigtig mand skal åbenbart være fysisk syg, før han indser, at han måske har stress. Og nej, det kan ikke løbes eller køres væk i stram lycra på mountainbike.

Se udsendelsen her:https://www.youtube.com/watch?v=_pHNjg1Vqw4

 

 

You may also like