Skønne dage i Berlin

Marlene Dietrichs beautybox findes på Fimlmuseum sammen med et udvalg af hendes rober.
Marlene Dietrichs beautybox findes på Fimlmuseum sammen med et udvalg af hendes rober.

Glem alt om loppemarkeder, punks og techno-clubber for en stund, for ud over sit enorme udbud af kultur, gadeliv og oplevelser, har Berlin mange gode bud på spa og skønhedsbehandlinger lidt ud over det sædvanlige.

På en lørdag eftermiddag summer gaderne om Alexander Platz og Potsdammer Platz så meget på dansk, at man næsten kunne tro, det var København.

Den afslappede stemning, de mange hyggelige cafeer og spisesteder og gader, bygninger og pladser, der fortæller verdenshistorie, har gjort den tyske hovedstad til et af danskernes foretrukne stop henover weekenden, ikke mindst fordi prisniveauet stadig er så dejligt udansk. At Berlin også er en af Tysklands førende byer på spa – og velvære, er der til gengæld ikke så mange, der ved endnu. De fleste forbinder spa med kurophold i de gamle kurbyer som Baden Baden, men med en af Europas yngste befolkninger, et multikulti af mange nationaliteter og en konstant strøm af turister, har Berlin haft de bedste betingelser for at udvikle et  bredt udvalg af spa- og skønhedsoplevelser.

Præcis som på alle andre områder er udbuddet af spa, velværebehandlinger og skønhedsprodukter meget varierende, for om noget er Berlin kontrasternes by: Fra den luksuøse Aveda-day-spa på toppen af Grand Hyatt Hotel til en dag sammen med de tykke, tyrkiske kvinder i hammam’et i den gamle chokoladefabrik i Kreuzberg, er der gode muligheder for at finde lige den spa, der passer til pengepung, behov og humør.

Læg dertil en by med teater, koncerter, shows og restauranter, der nægter at gå i seng, en by, hvor det faktisk er muligt at spise brunch døgnet rundt og som tillige en af Europas sikreste byer at færdes i, og du har sådan set ikke brug for andet end en billig flybillet og dit skoletysk for at tanke kultur, skønhed og velvære hen over en weekend.

Olympus Spa

Potsdamer Platz med sin trafik og mange turister forsvinder langsomt under fødderne, når man bevæger sig op på toppen af Grand Hyatt Hotel, og vil man wellness, er det lige netop det, man bør unde sig: At slænge sig i en liggestol på den 250 m2 store græsplæne med udsigt over Tiergarten, efter en svømmetur i den indendørs pool, der må være en af Berlins bedst – og højest – beliggende.

Fra etagerne går en intern elevator, der kun kører til og fra Olympus Spa på toppen, og altså aldrig ned i gadehøjde, hvilket gør det så meget mere bekvemt at hoppe fra behandlinger, pool og fitnessområde til værelset kun iført hvid Hyatt badekåbe og tåbelige slippers, der af en eller anden grund altid er lavet i størrelse 43.

Grand Hyatt er til hverdag et klassisk business-hotel, men ikke mindst i weekenderne rykker forelskede par på forsinket Flitterwochen ind for at nyde byen, spa’en og maden i en af hotellets tre gourmet restauranter. Lige overfor ligger de store shoppingarkader med næsten alle highstreetmærkerne, så man ikke engang behøver overtøj, hvis visakortet begynder at brænde i lommen.

At hotellets spa udelukkende behandler med produkter fra Aveda og REN er ikke ensbetydende med at gæsterne på værelserne også får glæde af nogle af de mest interessante grønne produkter, men jo, her står der Aveda på badeværelseshylderne. Tænke at skønhedspleje kan være så enkelt, at det kan hældes på bare fire små flasker – en shampoo, conditioner, body wash og fugtgivende lotion, der kan bruges både i ansigtet og på kroppen.

Olympus Spa er en af Tysklands mest eksklusive Aveda-spaer, der udover skønhedsbehandlinger også byder på en lang række massager, herunder både shiatsu og ayurvedisk massage.

Shiatsu foregår påklædt i et næsten mørkt rum, der kun er oplyst af en enkelt fyrfadsstage, og inden behandlingen spørger massøren til eventuelle smerter og problemer i kroppen. Hun har udført shiatsu i over 11 år og er en af mest efterspurgte massører på hotellet. Mange af bevægelserne er en slags fysioterapi, som når massøren presser lårbensknoglen på plads i hofteskålen eller strækker forsiden af kroppen ved at trække hofteben og skulder diagonalt i modsatte retninger.

Med velanbragte fingertryk løsner hun langsomt op for spændinger og blokeringer. Det er ikke alle tryk, der er lige behagelige, for shiatsu er ikke kendt som ren nydelse, men derimod en meget effektiv opblødning af blokeret energi og infiltrationer i kroppen. Efter en times tryk, træk og skub, og en velfortjent hvilepause, går turen videre til wellnessområdet.

Alt er indrettet i ædle, mørke træsorter og med mosaikker i afstemte farver. Fra omklædningsrummet går man dirket ind i et fællesrum med brusere, koldtvandsbassin, dampbad og sauna. Og ja, i Tyskland er der altså tradition for, at mænd og kvinder smider tøjet og hengiver sig til saunabadning sammen – i sundhedens navn.

Efter shiatsu-tryk og saunakultur gør det ekstra godt at ligge med udsigt over Tiergarten og nippe til en kop te af lakridsrod og pebermynte.

 

Grand Hyatt Berlin
Marlene-Dietrich-Platz 2
10785 Berlin
Deutschland
Tel: +49 30 2553 1732
Fax: +49 30 2553 1235
Website: berlin.grand.hyatt.com

Kun for kvinder

 Første gang, man er spærret inde i et lydtæt rum med en velvoksen kvinde med tydeligt overskæg er naturligvis lidt af en ilddåb, men man glæder sig hurtigt til næste gang, turen går til det tyrkiske kvinde-hammam i Kreuzberg. Oprindeligt startet som et kvinde-aktiveringsprojekt, i dag en overskudsgivende forretning. Her vasker, skrubber og masserer de myndige bademesterinder, så det er en fornøjelse, og oplevelsen af et ægte hammam fås nok ikke meget bedre uden for Tyrkiet. Sauna, damp og varme marmorblokke, hvor man kan hvile mellem behandlingerne er grundingredienserne i en rigtig slappe-af-dag, hvor der naturligvis serveres myntethe, når man puster ud i den store sofa. Alt dette for bare 14 Euro.

 

HAMAM (Frauenzentrum Schokoladenfabrik e.V.)

– Das Türkische Bad für Frauen –

Mariannenstr. 6, HH.

10997 Berlin

 

Tel.:++49.(0)30.615 14 64

Email: info@hamamberlin.de

<der er billedgalleri på deres hjemmeside>

 

Quartier 206

 Tag lige dele harlekinternet marmor og guldstaffage, tilsæt nogle af de ypperste mærker indenfor kosmetik og parfume og kør Serge Gainsbourg som lydspor, så har du et meget godt billede af parfumeriet i Quartier 206, et luksus magasin, hvor Bottega Veneta, Louis Vuitton og YSL ligger dør om dør.

Parfumeriet forhandler blandt andet Dr Sebagh, make up fra Uslu Airlines og Chantecaille og parfumer fra svenske Byredo, Annick Goutal og Penhaglion’s. Et helt hjørne er indrettet som en Kiel’s shop in shop, der er duftlys fra Diptyque, hårbørster fra Mason Pearson og ganske enkelt alt til hud, krop og hår fra de mest poetisk mærker. Og naturligvis er der også en lille, men meget smagfuld blomsterbutik, hvis næsen for trang til den ægte vare.

Departmentstore Quartier 206

Friedrichstrasse 71

10117 Berlin

 

www.departmentstore-quartier206.com

 

Friedrichstrasse er i det hele taget en god adresse, for her finder du også Galeries Lafayette

 

Galeries Lafayette Berlin

Friedrichstraße 76-78

10117 Berlin

 

<jeg har taget billeder>

 

FriedrichstadtPalast

Skønhed ligger jo som bekendt i øjet på den, der ser, og når nu weekenden står i skønhedens tegn, bør turen gå til verdens største teaterscene i Friedrichstadtpalast. Og ja, man skal nok afvæbne den stilfulde, nordiske smag og bare lade sig overraske og overrumple, for når de siger show, så mener de altså show: Drejescener, vandbassin, åben ild og over 60 dansere, et 16 mand stort orkester og mindst lige så mange sceneteknikere holder aften efter aften liv i den gamle tyske revy-tradition, der modsat den humoristiske danske er mere visuel og væsentlig mindre påklædt.

Friedrichstadtpalast blev oprindeligt bygget som det sidste store pragtbyggeri i DDR, kun få år før, det hele var forbi. Derfor er arkitekturen også mere interessant end skøn, men det allermest interessante ligger under jorden, hvor enorme drejescener kan flyttes rundt og hæves op i sceneniveau med blandt andet en swimmingpool og en skøjtebane. Der findes ikke noget tilsvarende noget sted i verden, og hver sæson lykkes det teaterdirektøren Dr. Berndt Schmidt at skabe nye, overraskende og fascinerende momenter. Et af højdepunkterne i forestillingen YMA – for smuk til at være sand må bestemt være, når de mandlige dansere smider the full monty og tager et brusebad på scenen. Ja, der masser af sex og lir og bar hud, men også cool koreografier, fascinerende teknik og fornemme kostumer af berliner designeren Michael Michalsky.

FriedrichstadtPalast

Friedrichstr. 107

10117 Berlin-Mitte

http://www.show-palace.eu/de/presse/bildmaterial-logos/yma-zu-schon-um-wahr-zu-sei

Wax in the city

Alene navnet burde de få en pris for, for konceptet er lige så genialt som det er enkelt: voksbehandlinger uden tidsbestilling. For af en eller anden årsag kommer man altid først i tanke om, at det nok var en god ide med en gang voks samme dag man faktisk skal på ferie eller giftes eller bare være lækker. Skulle det ske i Berlin, er det så heldigvis muligt at få vokset ben, bikini og armhuler lige fra gaden. Vi kan bare håbe på, at en tilsvarende kæde åbner i Danmark.
Alte Schönhauser Straße 33/34
10119 Berlin
Tel: +49 (30) 234 567 61

OPENING HOURS
Mo – Fr   11 – 8 PM
Sa          10 – 6 PM

http://berlin.unlike.net/locations/417-Wax-in-the-City

<billeder på hjemmesiden>

 

LUSH

Sæbekæden har flere gange taget tilløb til at åbne i Danmark, men indtil videre må vi altså til Berlin efter lækre badesalte formet som farvestrålende kugler Og ja, de er stadig imod dyreforsøg og laver kosmetik, der også kan bruges af veganere.

LUSH

Hackescher Markt

Große Präsidentenstr. 10

10178 Berlin

Tel. 030 / 24 04 73 24
<jeg har taget billeder>

 

KaDeWe

Advarsel: hvis du hader stormagasiner, skal du ikke tage til KaDeWe, det er Europas største af sin slags. Hvis du derimod er en ægte skønhedsjunkie, der kan tilbringe timer med at dufte, smøre, pudre og teste kosmetik fra nogle af de største mærker, skal du nok sætte hele formiddagen af til et besøg. Her er stort set ALT, blandt andet make-up og dufte fra Tom Ford, men også en stor afdeling for de traditionelle tyske grønne mærker som Dr Hauschka og Weleda. Ovenpå skønhedsrusen er der kun en vej: Op til gourmetmarkedet i toppen, hvor du finder de lækreste kager, en solid kop kaffe eller et dusin østers med champagne ved små boder og barer.

 

KaDeWe Berlin

Kaufhaus des Westens

Tauentzienstr. 21-24

10789 Berlin

 

Telefon: 030 2121 0

Fax: 030 2121 1156

E-Mail: info@kadewe.de

 

 

 

 

 

 

 

You may also like