Superlette, sunde tips på en søndag

 

Sidste år var jeg på en yoga-tur på Kreta sammen med Paprika Steen, og det har jeg skrevet om i maj-nummeret af Fit Living, og jep, billederne har jeg også taget!

Udover at lave en masse yin-yoga og pilates, vandre ture gennem olivenlunde og vælte rundt i det blå, blå hav, spiste vi syre-base-balanceret kost, som jeg vender tilbage til med et helt indlæg snart. Summa summarum var, at der faktisk dampede tre kg af på en uge, så både Kreta, yin-yoga og basekost får alle mine stjerner.

Hvis du ikke lige er på vej på en uges oplader-ferie, kan du stadig godt få mere balance og mere sundhed ligesom Paprika og jeg fik. Her er en lille guide:

Lav gode stræk og bliv længere i dem, end du plejer. For eksempel ved at ligge på ryggen med et sammenrullet tæppe under skulderbladene, sætte fodsålerne sammen og lade armene hænge bagover, op over hovedet. Ahhhhhh…

Spis basedannende – f.eks. en græsk salat med tomat, agurk, løg og lidt fårefeta med god olivenolie, citronsaft og Himalayasalt. De tre sidste ingredienser er nøglen til bedre balance i syre-base-regnskabet, så go, go, go!!!

Lav en lækker detox –body scrub af kop  olivenolie og en halv pose Epsonsalt, som du scrubber hele kroppen ind i, inden du skyller af. Bodylotion er ikke nødvendigt, olien gør huden blød. Husk fodsåler og bag ørerne!

Brug resten af Epson-saltet til et fodbad, der renser ud. Har du badekar (og det har jeg), så er et bad med Epson-salt en god måde at slutte en lidt usund periode på. Husk, du skal ikke skylle saltet af, men lade det sidde, så tag badet om aftenen, lad saltet sidde til næste morgen og brus så over. Og vend således forfrisket og udrenset tilbage til dine gode sunde vaner.

 

Du kan læse hele artiklen og se masser af sol, sommer og yoga:Fitliving

You may also like